itgalaxy
quickmobile.ro

sâmbătă, 25 iunie 2011

Setari servicii de date COSMOTE

Cum multi dintre noi folosim Cosmote, am decis sa postez setarile generice pentru webnwalk, broadband si mms pentru cartela Cosmote (implicit Frog). Normal ca cei de la minunata retea inca nu au dezvoltat setari automate pentru multe din telefoanele cu Android, asa ca trebuie sa ne descurcam cu setarile manuale furnizate de ei. Dupa cum urmeaza:

Pentru Broadband 3G:
In meniul principal accesati Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Access Point names > Apasati Menu > New APN > Name : Cosmote Internet > APN: broadband > Menu > Save.

Pentru WebNWalk:
In meniul principal accesati Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Access Point names > Apasati Menu > New APN > Name : webnwalk > APN: wnw >Username: wnw> Parola: wnw > Menu > Save.

Pentru MMS (cu acesta e posibil sa aveti probleme, eu de exemplu nu pot decat sa primesc in momentul de fata MMS desi inainte puteam sa si trimit cu aceleasi setari):

In meniul principal accesati Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Access Point names > Apasati Menu > New APN
Name : Cosmote MMS
APN: mms
User Name : mms
Password: mms
MMSC: http://mmsc1.mms.cosmote.ro:8002
MMS Proxy: 10.252.1.62
MMS Port: 8080
APN type: mms
Restul campurilor raman necompletate.
Menu > Save.

Sper sa va fie de folos:)

8 comentarii:

  1. am observat mai jos ca esti posesor de xperia x8, la fel si eu.. am o problema poate ma poti ajuta mai mult decat cei de la relatii cu clientii.
    problema mea este in legatura cu serviciul webnwalk nu merge nici cum cu setarile actuale....dar broadbandul imi merge(am consumat cei 250 MB) poate ma poti ajuta in legatura cu setarile

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fix aceleasi setari pe care le-am postat aici. Problema pe care am avut-o eu a fost urmatoarea. Cand completezi campul de password, telefonul are prostul obicei sa inceapa cu litera initiala mare. Mai pe scurt, verifica daca ai parola wnw si nu Wnw cum aveam si eu inainte sa ma prind de ce nu merge serviciul

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci.
    Am tot cautat setarile pentru internetul 3G dar nu le-am gasit iar pe site la cosmote erau doar niste aberatii. Nu stiu daca rezolvarea problemei mele o reprezinta exclusiv faptul ca am schimbat din internet in broadband campul APN, dar acum functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult! a fost singurul site cu adevaratele setari. merge foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un lucru ştiu sigur, şi anume că setările pt. Internet funcţionează perfect, defapt chiar acuma am lăsat comentariul de pe telefonul Xperia Pro. Mulţumesc pt. faptul că ai împărtăşit informaţiile pe care le deţii cu noi Admin!!!!!!! :-D;-):-D

    RăspundețiȘtergere
  6. Am probleme mari... Folosesc exact aceleasi setari afisate aici ! Intradevar nici o critica ! Problema este de la mine ! Am un ALLDRO P5 , Dual sim ! Vreau sa folosesc o cartela (abonament) pentru convorbiri , si o cartela normala pentru trafic . Problema este ca nu merge WNW . Am tot incercat , pana si cei de la cosmote se luau cu mainile de par , mi-au trimis un mail cu aceleasi setari care le folositi si voi dar nimic. Nu stiu ce sa ii mai fac ! Un sfat ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  7. mie nu imi merge nici una din setari eu le aveam deja pe telefon telefonu meu este Allview P2 Alldro mie mia mers internetu 2 ore cand am luat cartela da dupa aceea nu mai mergea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sony Xperia Ion.....Merg super cu WebnWalk de la Frog!! Mersic frumos!!

    RăspundețiȘtergere